Валери Симеонов: Стадо акули призовават да не се посяга върху мечтите на малките рибки


Валери Симеонов: Стадо акули призовават да не се посяга върху мечтите на малките рибки
16 Май 2018, Сряда


Атаките срещу Закона за хазарта са очаквани – особено когато идват от тези, които са пряко засегнати, каза вицепремиерът и лидер на НФСБ

Автор: Десант

Атаките срещу Закона за хазарта са очаквани – особено когато идват от тези, които са пряко засегнати. По този начин вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов коментира пред „Фокус” позициите на конфедерацията на работодателите, представлявана от Кирил Домусчиев, както и на определени футболни клубове срещу новите текстове, с които се ограничава рекламата и продажбата на силно популярните у нас хазартни игри.

„Съпротивата беше очаквана. Сигурен съм, че колегите от парламентарните групи в Народното събрание, които изразиха вече своята подкрепа, също са я очаквали. Би трябвало да са я поставили предварително в разчетите и след като категорично казаха, че ще подкрепят Закона за хазарта, очаквам това да стане“, коментира Симеонов, който е инициатор на промените в закона.

След като вчера КРИБ, АБРО, БФС и "Национална лотария" се обявиха срещу предлаганите законопромени за ограничаване на рекламите и продажбата на лотарийни билети, днес вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че "ще ги накаже", като предложи да се въведе 20% ДДС за хазарта. 

Във връзка с призива на гореспоменатите към народа да спаси националната си лотария, вицепремиерът заяви, че това му звучи като стадо акули, които призовават да не се посяга върху мечтите на малките рибки.

След ГЕРБ и БСП, които обявиха, че ще подкрепят промените в хазартния закон, „Воля”също поиска промяна. Това стана ясно след днешната среща на Симеонов с представители на формацията на Веселин Марешки.

„По Закона за хазарта принципно приемат както ограничаването на продажбата на места само, които са изрично лицензирани и по отношение на пряката и непряката реклама, също приемат, но вероятно ще имат някакви допълнения”, обясни вицепремиерът.

Веселин Марешки обясни, че на рекламите с хазарт трябва да се противодейства с разяснителни кампании за опасностите от зависимостите, финансирани от отчисленията от реклами, спонсорства и други форми на подкрепа от хазартния бизнес.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Mira
16.05.2018 14:46:05
5
0
Хазартната мафия само се разкри!Боби михайлов защо ги защитава при положение,че единственият законен спонсор на спорта(футбола)е спортният тотализатор?!Май набързо е реагирал и не се е сетил,че така ще се издаде за КОЙ работи всъщност бфс?!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки