Униформи и въоръжение на Българската армия, на Червена армия и Вермахта се събират на едно място в Каварна


Униформи и въоръжение на Българската армия, на Червена армия и Вермахта се събират на едно място в Каварна
15 Май 2018, Вторник


Ще ги представят в Нощта на музеите реконструктори от Регионален клуб “46-ти пехотен Добрички полк” на Национално дружество “Традиция”

Автор: Десант

Три армии от годините на Втората световна война ще оживеят в нощта на музеите в Каварна. Реконструктори от Регионален клуб “46-ти пехотен Добрички полк” на Национално дружество “Традиция”  ще представят въоръжение, униформа и снаряжение на Българската армия от периода 1941-1944 г., на Червена армия и Вермахта.

Военно-историческата реконструкция на трите армии е организирана от Община Каварна и Историческия музей в крайморския град.

Възстановчиците ще покажат униформи – оригинални и пълни копия, автентично снаряжение и оръжие – хладно и огнестрелно - стрелково и автоматично, използвано в годините на най-големия военен конфликт в световната история.

Регионален клуб “46-ти пехотен полк” има богат международен опит от над 20 участия в класни военноисторически възстановки на темата Втора световна война зад граница. Реконструктори от добричкия клуб са представяли града ни и България в мащабни международни събития в Русия, Украйна, Чехия, Беларус, Естония...

Представянето на трите армии в Каварна ще е на 18 май от 18:30 ч.

В нощта на музеите общината и историческия музей в Каварна са подготвили и още една изненада за жителите и гостите на добруджанския крайморски град. От 17:30 ч. на 19 май ще бъде открита изложбата “Антично въоръжение от първото хилядолетие преди Христа” с експонати от фонда на Регионален исторически музей – Шумен.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки