Тръгва образователно-патриотичната кампания „Моят град е моята крепост“


Тръгва образователно-патриотичната кампания „Моят град е моята крепост“
15 Май 2018, Вторник


Нейната амбициозна задача е да накара подрастващото поколение да се гордее още повече с родните си места

Автор: Десант

Министерството на регионалното развитие и благоустройството поставя началото на образователно-патриотична кампания, насочена към учениците от цялата страна. Тя ще се проведе под надслов „Моят град е моята крепост“ и си поставя амбициозната задача да накара подрастващото поколение да се гордее още повече с родните си места.

Това обяви пред журналисти в Слънчев бряг министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който откри 12-тото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Партньор на инициативата, която се финансира по мярката за техническа помощ на европейската програма, е Министерството на образованието и науката. Името и логото на кампанията са регистрирани в Патентното ведомство на Република България.



„Целта ни е децата да се гордеят още повече с родните си места, да открият предимствата им и че в тях се случва нещо прекрасно“, кизтъкна министър Нанков. Той обясни, че кампанията ще популяризира патриотизма и постигнатото в регионите чрез образователни игри.

За целта Министерството на образованието е селектирало чрез подбор по двама ученици отличници в дисциплините история и география от всички 28 административни области на страната, които ще формират отбори. Ще бъдат проведени 4 полуфинала на надпреварата – в Кюстендил, Шумен, Стара Загора и Габрово, а финалът ще е в София. На него ще бъдат определени победителите и ще бъдат връчени наградите.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки