Новият асфалт по АМ "Тракия" край Пловдив ще издържа до над 50 градуса


Новият асфалт по АМ "Тракия" край Пловдив ще издържа до над 50 градуса
15 Май 2018, Вторник


Вижте къде още се извършват ремонти по пътищата в страната

Автор: Десант

Най-съвременните технологии се използват при ремонта на АМ „Тракия“ в 22-километравота отсечка в района на Пловдив. Това обяви в Слънчев бряг министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. По думите му, работата в този участък трябва да приключат до средата на юни.

„До края на май трябва да отворим платното в посока Бургас, а до края на следващия месец и това за София. Това е участък, който не е бил рехабилитиран в продължение на много години“, заяви Нанков.

По думите му, асфалтовото покритие ще издържа на температури до над 50 градуса и ще е с дебелина 12 см, така че няма да се огъне под тежеста на големите и тежки тирове.

Ремонт на аутобана ще се прави и в района на Стара Загора, но това ще се случи след приключването на активния летен сезон или в края на септември. 

„Извършват се и подобрения по АМ „Хемус“. Молим гражданите за търпение, заради причиненото неудобство. Получихме няколко сигнала, че имало ограничение на скоростта и стеснение в част от магистралата при 36-и километър, а работници нямало. Има работници и те в момента се намират под един от мостовете, хората няма как да ги видят. Там се отремонтират колоните и носещите конструкции, които са в много лошо състояние”, допълни Николай Нанков.

Съвсем скоро трябва да приключи и работата по тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“, където се монтират вентилационните инсталации.

Министърът на регионалното развитие обяви още, че рехабилитация предстои и по отсечката Албена - Добрич, която е една от най-натоварените областта. Ще се работи и по важни шосета в Северна България, като например 85-километровия участък от Ловеч и Плевен до Велико Търново.

Предсрочно ще приключи работата по изграждането на обходния път край Ахелой. Движението по него ще се пусне до 18 юни. Предстои през юли да се пристъпи и към реализирането на обхода на Поморие, но засега там все още текат процедури по обжалването - 22 са жалбите, подадени от собственици на имоти, през които трябва да премине новото шосе. По скоростен път от магистралата до Слънчев бряг туристите ще могат да минават чак през следващото лято.

Министър Нанков увери, че до началото на тазгодишния активен летен туристически сезон, ще приключат ремонтите по всички пътища, които водят към Черноморието.

Що се отнася до магистрала "Струма" край Благоевград, работата по нея е спряна, докато се реши какво ще се прави с разкритите там археологични обекти. Най-вероятно парите за този участък от аутобана ще бъдат пренасочени към други пътни инфраструктурни обекти в страната.

Във Варна предстои ремонта на моста „Звездица“ и 7 км от АМ „Черно море“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки