РИОСВ - Бургас: Около Несебър всичко е тип-топ


РИОСВ - Бургас: Около Несебър всичко е тип-топ
15 Май 2018, Вторник


Пречиствателна станция за отпадъчни води Равда – Несебър – Ахелой е готова да приеме пречистването през пиковите моменти на летния сезон

Автор: Силвия Горанова

По разпореждане на  министъра на околната среда и водите Нено Димов, директорът на РИОСВ – Бургас Тонка Атанасова участва в проверка на министъра на туризма Николина Ангелкова при устието на река Хаджийска преди началото на летния туристически сезон.



В инспекцията се включиха кметът на община Несебър Николай Димитров и Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД.

Състоянието на речното устие е добро, коритото е разчистено от отпадъци и натрупани наноси, показа проверката, гласи прессъобщение от РИОСВ - Бургас.

Изкарахме тонове земна маса и тиня, а последното почистване  струваше 200 хил. лв., обясни кметът на Несебър. Николай Димитров допълни, че реката е доста голяма и още продължава работата по нея. Въпреки това, водите й вече видимо са по-чисти и не замърсяват, както преди, плажната ивица там, където се вливат в Черно море.



След прочистването на речното корито е установено, че в реката няма заустени незаконно тръби от околните хотели и заведения. Досега бе невъзможно това да се установи заради избуялата пишна тръстикова растителност.

Най-вероятно неприятните миризми, които се разнасяха досега и срещу които непрекъснато имаше оплаквания от туристите, са се дължали на естествените процеси на гниене в натрупалите се наноси по дъното на водоема.

Проверка бе извършена и в Пречиствателна станция за отпадъчни води Равда – Несебър – Ахелой, където бе установено, че тя е готова да приеме пречистването през пиковите моменти на летния сезон.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки