И „Защита“ подкрепя каузите на Валери Симеонов срещу хазарта и шума


И „Защита“ подкрепя каузите на Валери Симеонов срещу хазарта и шума
15 Май 2018, Вторник


Напълно са уместни предложените от него  законодателни промени, които забраняват  рекламирането и поощряването на хазартни игри и оповестяването на печалбите от тях, се казва в писмо до медиите

Автор: Силвия Горанова

Съюзът на патриотичните сили „ЗАЩИТА“ подкрепя изцяло усилията на вицепремиера Валери Симеонов, Председател на НФСБ, в борбата му срещу развихрилата се в годините на прехода в България хазартна истерия, а така също и в битката, която води за подобряване на интонационната среда и рязкото намаляване на шума в ресторанти, дискотеки и други търговски обекти в морските ни курорти.

Ние определено считаме, че са напълно уместни предложените от него законодателни промени, които забраняват рекламирането и поощряването на хазартни игри и оповестяването на печалбите от тях. Смятаме, че е изключително добър ход от негова страна да приобщи не само управляващите, но и опозицията за реализирането на тази изключително благородна цел, се казва в писмото.

Ето и останалата част от текста: 

"Съвсем ясно и категорично Валери Симеонов заяви неотдавна пред БНТ, че хазартът в България вече е  с размер на пандемия -  3%  от БВП са разходите на българите за този вид  „удоволствие“ и посочи пътя, по който трябва обществото ни да се пребори с това уродливо явление. Напълно справедливо е неговото възмущение от факта, че не може да търпим и да възпитаваме младото поколение, а и българите като цяло да не се трудят и образоват, а да се стремят към лека печалба. И по – нататък  уточнява, че това е деморализация на нацията!
         
Със съжаление трябва  да отбележим, че според официална информация хазартната игра „Национална лотария“ е най- големият рекламодател в телевизиите през 2017 година. Това е същата игра, заради която хората търкат  талончета  с надеждата за бързо и лесно забогатяване, а търговски обекти за тяхната продажба могат да се видят навсякъде.

Истерията вече взима огромни размери и стига до безумия, а насърчаването на деца и млади хора към хазартни игри и различните им форми на реклама представляват съществен риск с висока обществена опасност.

Важно е да посочим и смелостта на  Валери Симеонов  за рисковете, които поема в битката срещу хазарта, защото се изправя срещу добре организирана и изключително опасна мафия, която в много случаи не подбира средства, за да не се лиши от огромните си печалби.

Заслужава адмирация  последователността  и методичността, с която за втора година вече  вицепремиерът подхваща битката срещу невъобразимия шум, високите децибели и чалгата,  които съпътстват нощния живот в морските ни курорти и пречат на нормалните туристи да почиват пълноценно. И тук той накърнява интересите на голяма част от туристическия бранш, кметове на общини и други  местни феодали, заради което среща тяхната неистова съпротива.

Именно затова според СПС „Защита“  Валери Симеонов не само трябва да бъде подкрепен, но и да му се помага с всички сили и средства, за да може  неговите високоблагородни цели  и идеи да се превърнат в истинска национална кампания."


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Rosen V
15.05.2018 15:08:36
3
0
Всеки нормален българин подкрепя забраната за реклама на хазарт!Съсипаха психиката на децата с тия 'милионери' крещящи да търкаме талони и да пускаме тото!!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки