Борис Ячев откри в Народното събрание изложба за високи и нанотехнологии


Борис Ячев откри в Народното събрание изложба за високи и нанотехнологии
14 Май 2018, Понеделник


Организатори на изложбата са неправителствената организация „Единение ДЕН“, Народното събрание и Патентното ведомство

Автор: Десант

Народният представител от НФСБ и председател на антикорупционната комисия Борис Ячев откри днес в кулоарите на Народното събрание изложба „Български високи и нанотехнологии за Европейския съюз и света“. Организатори на изложбата са неправителствената организация „Единение ДЕН“, Народното събрание и Патентното ведомство.

„Единение ДЕН“ работи по 11 научни направления, след които са изследванията върху свойствата на водата. Макроикономически проекти по инициатива на неправителствената организация, върху които се работи повече от 35 години съвместно с учени от САЩ, Русия, Германия, Австрия, Франция, Япония, Италия, Англия и България са научни достижения, свързани с борбата срещу организираната престъпност, трафика на оръжия и кражби на МПС, със защитата на документи и ценни книжа от фалшификация, срещу акцизни и данъчни измами и достижения, свързани с холистичното земеделие.

„Това скромно по своите мащаби изложение представя по един уникален начин връзката между най-древните човешки познания за естеството на природата и съвременните постижения на високата и нанотехническа мисъл. Тук ще видим някои от научните достижения, които могат и трябва да прославят българската мисъл пред света, и нещо, което е по-важно – които, макар и да звучат доста академично, намират приложение в бита на всеки един човек, на всяка една институция, на всяка една националност“, каза при откриването на изложбата Борис Ячев.

„За нас като представители на българския Парламент е чест и отговорност да бъдем домакини на това изложение и по този начин да покажем, че българските  институции, българската държава в лицето но Народното събрание подкрепя, стои и ще направи всичко възможно тези високи достижения на българската научна мисъл да получат своето заслужено признание“, каза още Борис Ячев.

След откриването на изложбата от организаторите показаха част от проектите. Сред тях бе и д-р Константин Тренчев, който демонстрира добив на енергия от вода.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки