Окръжна прокуратура – Перник внесе обвинителен акт в Специализирания наказателен съд


Окръжна прокуратура – Перник внесе обвинителен акт в Специализирания наказателен съд
Алексиев и Димитрова ще отговарят заедно пред закона
14 Май 2018, Понеделник


Окръжна прокуратура – Перник внесе обвинителен акт в Специализирания наказателен съд срещу двамата

Автор: Янко Крумов

Окръжна прокуратура – Перник внесе обвинителен акт в Специализирания наказателен съд срещу кмета на община Радомир – Пламен Алексиев и Любка Димитрова - заместник кмет на общината.

Алексиев е обвинен за това, че на 10 декември 2015 г., в качеството си на длъжностно лице – кмет на община Радомир се е разпоредил с бюджетни средства в размер на 39 835.11 лева в нарушение на Закона за публичните финанси.

Парите са били целева субсидия за капиталови разходи, предназначена за изграждане и  основен ремонт на общински пътища. Те обаче не отиват по предназначението, а за ремонт на общински улици в Радомир.

От деянието са настъпили вредни последици за държавата, изразяващи се в неремонтиране на път Радомир – хижа “Орлите“ и на път Радомир – с. Друган (подстанция „Червена могила”), както и създаване на нагласа за  недоверие на  гражданите към държавата и функциите на финансовите й системи.

Зам.-кметът Любка Димитрова е обвинена за това, че в качеството си на длъжностно лице – ид-кмет на Община Радомир, е съставила официален документ с невярно съдържание - протокол за установяване завършването и за заплащане на строителни и монтажни работи /СМР/.

В него са удостоверени неверни обстоятелства, а именно, че са извършени СМР за ремонт на път гр. Радомир – с. Друган (подстанция „Червена могила”), на стойност 20 900 лева вместо реално извършени СМР на същия път за сумата от 1064.89 лева.


В категории: Общини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки