Българските превозвачи успяха да размърдат бюрократите в Брюксел


Българските превозвачи успяха да размърдат бюрократите в Брюксел
14 Май 2018, Понеделник


Заради напрежението в бранша, в София спешно пристига комисар Виолета Булц

Автор: Десант

Европейският комисар, отговарящ за транспорта - Виолета Булц, пристига спешно в София заради напрежението в бранша на българските превозвачи. Тя ще проведе срещи с министър-председателя Бойко Борисов, с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и с представители на браншовите организации в транспортния сектор, съобщават от представителството на Европейската комисия в България.

Сред темите на разговорите ще бъдат предложените промени в правилата, отнасящи се до товарния автомобилен транспорт и работата на автомобилните превозвачи в рамките на Европейския съюз.

До този развой се стигна, след като превозвачите се заканиха да блокират София с 1000 камиона и автобуса по време на срещата на върха между лидерите на ЕС и Западните Балкани на 16 и 17 май.

От бранша се опасяват, че новите правила, нашумели като „Закона Макрон”, ще оставят без работа 120 000 българи. В края на миналата седмица депутатите заклеймиха бъдещите нови правила за командированите работници. И задължиха правителството да им се противопостави решително.

Според новите правила всеки шофьор ще трябва да се прибира в родината си на всеки 3 седмици. Това обаче било проблем, защото понякога изчаквали на място за нов товар, за да се върнат. Освен това, командировъчните трябва да са равни на тези в дадената държава. Това създавало административна тежест за фирмите.

Това са мерки за протекция на държавите в Западна Европа, където бизнесът беше завладян от източноевропейски компании. Сега искат да си го приберат, за съжаление с несправедливи мерки, категорични са представителите на превозваческата гилдия в България.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Ivan
15.05.2018 07:24:04
0
0
Германците не се прибират на 3 седмици правят ни на идиоти наглите депутати с купеното им гласуване
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки