Медицински Оскар за неврохирурга проф. д-р Николай Габровски


Медицински Оскар за неврохирурга проф. д-р Николай Габровски
14 Май 2018, Понеделник


Той е специалистът, който въвежда в България множество иновативни хирургични техники

Автор: Десант

Един от най-добрите неврохирурзи - проф. д-р Николай Габровски, ще получи тазгодишния медицински Оскар на четвъртата церемония за Националните медицински награди, които ще бъдат връчени на 15 май.

Професорът, който е трето поколение неврохирург, е номиниран в категория Професионално признание и иновации.

"Възможностите на съвременната медицина и в частност на неврохирурггията са огромни. Живеем буквално в революционни времена", казва в интервюта професорът.

Той е началник на Клиниката по неврохирургия, а от април 2017 г. е и зам.-директор по лечебната дейност на Университетската болница за спешна медицина „Пирогов“. Национален консултант е по неврохирургия към Министерството на здравеопазването.

Завършил Медицинския университет в София през 1996 г., проф. Габровски започва през 1997 г. работа в клиниката по неврохирургия на Пирогов.

Специализирал е многократно в областта на невроонкологията, съдовата и гръбначна хирургия във Франция, Белгия, Германия, включително под ръководството на известния неврохирург проф. Жак Брочи.

Той е специалистът, който въвежда в България множество иновативни хирургични техники, предимно в областта на щадящата и минималноинвазивната хирургия.

В началото на 2012 г. е избран за наблюдател в борда на Европейски мозъчен съвет (European Brain Council) – координираща неправителствена организация, която работи в тясно сътрудничество с комисиите на Европейския съюз, Европейския парламент, Световната здравна организация и други отговорни органи по проблемите на заболяванията на мозъка.Тази му дейност продължава до началото на 2016 г., когато създава и оглавява Европейски мозъчен съвет - България.

През последните години проф. Николай Габровски преподава в множество престижни научни форуми и курсове основно в областта на минимално инвазивните методи за лечение на гръбначните заболявания и съвременните хирургични методи в гръбначната хирургия като обучава специалисти от различни европейски държави, Азия и Близкия изток.


В категории: Новини

7
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
7
Стела
22.05.2018 18:58:26
2
0
Благодаря на Всички,които му отредихте Оскара,но лично той ме осакати за цял живот мен и моя живот.Иначе явно на всички едно и също казва "всичко е перфектно"?!А после други му оправят бакиите Иван Рилски или пък чужбина!Или пък казва на останалите че сами сме паднали за това сме за втори път пак,пък Вие пак ми дайте Оскар ,а ние....Господ да ни помага.
6
Едно младо осакатено момиче
21.05.2018 07:07:46
3
0
Трябва да спре да оперира,иначе ще пострадат още хора.Вече познавам поне десет души осакатени от него и на всички казва че всичко е перфектно.Дано се даде гласност и предпазим други хора да не пострадат.Много е нагъл и така граби хората и на каса и под маса.
5
Неуспешно оперирана
19.05.2018 17:50:27
1
1
Арогантен,лицемерен и безчовечен,оперирана съм преди една година и няма никаква промяна в състоянието ми.Влизал в операционнатта за 10 мин. при повечето пациенти,а за персонала и чистотата да не говорим.За съжаление трябваше да преживея,за да разбера...
4
Ники
19.05.2018 05:51:50
1
0
Просто име от баща си!Защо не го попитахте колко неуспешни операции има в последно време?!
3
Ники
19.05.2018 05:51:47
2
0
Просто име от баща си!Защо не го попитахте колко неуспешни операции има в последно време?!
2
Една българска майка
19.05.2018 05:49:10
3
0
Голям измамник и уж си е свършил перфектно работата !!!
1
Едно младо осакатено момиче
19.05.2018 05:47:11
2
0
Изобщо не го заслужава,осакатява и граби хората!!!!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки