Васко Кръпката с концерт в Трън по повод годишнината от референдума за златото


Васко Кръпката с концерт в Трън по повод годишнината от референдума за златото
12 Май 2018, Събота


С празника си трънчани възнамеряват да покажат, че освен на неотстъпчивост в отстояването на граждански права градът им е символ и на гостоприемство и весело настроение

Автор: Десант

Трън отбелязва с концерт на Васко Кръпката навършването на една година от успешния референдум, в който над 90 процента от местните жители казаха не на златодобива в района.

Местното допитване беше инициирано от кмета на Трън Станислав Николов след като жителите на Трън се обявиха против мащабен проект за златодобив в района - в планините Руй и Ерулска. Те искат да запазят красивата трънска природа.

До предложението се стигна, след като в проекта за нов Общ устройствен план на общината, бяха включени над 19 квадратни километра за кариери и минна дейност.

Желание да посетят концерта са заявили много приятели на трънския край. Кръпката - старият бунтар с трънски корен - възнамерява за няколко часа да омагьоса градския площад с духа на Уудсток. Входът е свободен.

С празника си трънчани възнамеряват да покажат, че освен на неотстъпчивост в отстояването на граждански права градът им е символ и на гостоприемство и весело настроение.

Вероятно много от гостите на града в деня на концерта ще посетят и някоя от многобройните природни забележителности на общината. Други ще се насочат към манастира „Света Петка“, на който се приписва лечебна сила. Музеят на киселото мляко в с. Студен Извор и музеят на бусинската керамика в с. Бусинци също чакат посетители.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки