Валери Симеонов: Атаката срещу мен заради промените в закона за хазарта не закъсня!


Валери Симеонов: Атаката срещу мен заради промените в закона за хазарта не закъсня!
11 Май 2018, Петък


В сутрешните блокове на bTV и Нова нямаше нито дума за внесените законопроекти, в електронните медии пък се изсипаха куп лъжи, казва вицепремиерът и лидер на НФСБ

Автор: Силвия Горанова

„24 часа, след като предложенията ми за промените в закона за хазарта получиха политическа подкрепа от най-големите парламентарни партии, водещи медии активираха пропагандата срещу мен.“ Това написа на страницата си във Фейсбук вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Той отбелязва, че в сутрешните блокове на bTV и Нова нямаше нито дума, нито коментар в студията темата за внесените от патриотите законопроекти, в това число и за хазарта.

Ето какво казва още Валери Симеонов:

В днешния брой на „24 часа“ има поръчкова статия, опитваща се да ме изкара като най-големия душманин на българския туризъм. От 10 вестникарски твърдения - 10 лъжи. Нескопосано и жалко. Дори не ме потърсиха за моята гледна точка като вносител на законите. А в. „24 часа“ е подписал Етичния кодекс на българските медии, където се говори за точност, обективност, проверена информация и представяне на всички гледни точки.

За съжаление, днешната публикация го приравнява с „Работническо дело“, където по нареждане се „екзекутираше“ партийния враг. Ще видим дали ще ми дадат право на отговор.

bTV пратили хайка журналисти да „душат“ около комплекса на СКАТ в Златоград. Вече една година мои „почитатели“ поръчват журналистически разследвания за този обект, както и за мотел „Козия рог“ в Малко Търново, но явно им е трудно да преглътнат, че всичко е законно.

Останаха непроверени само кофите за боклук. Дори в момента (12:20 ч.) телевизионен екип обикаля около хотел „Панорама“ в Златоград. Пак в духа на моралната журналистика никой не ме търси за информация или мнение. И те са разписали етичния кодекс!

От сайта „Актуално“ вчера научих, че съм имал интерес в областта на хазарта и офшорни фирми за онлайн залагания. Разбира се, материалът е анонимен.

Да, телевизия СКАТ се развива в телекомуникационния сектор, но нерде телевизия и комуникации, нерде хазарт. Тях вече ги съдя за по-стара публикация, явно ще се наредят до осъдените до момента TV7, Уикенд, и други средства за масова манипулация.

Ясно е, че хазартното лоби няма да се даде лесно. Става въпрос за 3 милиарда лева годишно. В този ред на мисли, благодаря на ГЕРБ и БСП за категоричната подкрепа в посока ограничаване на вредното влияние на хазарта върху българското общество, особено децата и социално слабите.

Радвам се, че влиянието на хазартните босове не е стигнало до председателите на най-големите парламентарни групи и се надявам те да удържат на натиска.

Печелим битките засега, но войната предстои!“


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки