В българската столица на естрадата представят забавната музика от втората половина на XX век


В българската столица на естрадата представят забавната музика от втората половина на XX век
Снимка: РИМ-Бургас
11 Май 2018, Петък


Бургаският Етнографски музей ще се озвучи в Нощта на музеите от мелодиите, звучали някога в ресторантите на морския град и по радиоточката

Автор: Десант

„Забавната музика в Бургас” е най-новата изложба на Етнографския музей в морския град. В нея са намерили място богата информация за големите бургаски композитори и изпълнители на забавна музика от втората половина на XX в. Представени са и емблематичните оркестри на града.

Посетителите на експозицията ще имат възможност да чуят мелодиите, звучали още в началото на отминалия век в ресторантите на Бургас и по радиоточката. А освен това, ще могат да попеят своите любими бургаски песни на караоке – при това напълно безплатно, като те ще звучат само на български език. Всичко това ще е в памет на Тончо Русев.

Ще бъдат припомнени също създаването и успехите на оркестър „Бургас”, както и легендарните конкурси за естрадна песен „Златния Орфей“ и „Бургас и морето“. Не случайно морският град е известен като българската столица на естрадата.

Изложбата е част от програмата на РИМ-Бургас за Нощта на музеите, която тази година ще бъде отбелязана край морето на 19 май. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки