Валери Симеонов, Нено Димов и Ангелкова ще участват в среща за подготовката на туристическия сезон


Валери Симеонов, Нено Димов и Ангелкова ще участват в среща за подготовката на туристическия сезон
Снимката е илюстративна
11 Май 2018, Петък


Вицепремиерът и двамата министри ще дискутират във Варна и проблемите по опазването на чистотата на плажовете


Вицепремиерът Валери Симеонов и министрите на околната среда и водите Нено Димов и на туризма Николина Ангелкова ще посетят Варна на 14 май във връзка с подготовката за туристическия сезон и опазването на чистотата на плажовете, съобщиха от правителствения пресцентър.

От 11 ч. във Фестивалния и конгресен център във Варна вицепремиерът и министрите ще участват в среща с кметове на морски общини, концесионери на плажове, представители на фирми и организации за оползотворяване на отпадъците и контролни органи. Поканен е и областният управител Стоян Пасев.

На срещата ще бъдат дискутирани подготовката за летния сезон, засилването на контрола и мерки за ограничаване на замърсяването и оползотворяване на отпадъците от пластмаса по плажовете. Целта е държавата и бизнесът заедно да работят за ограничаване на замърсяванията.

След пресконференцията в края на събитието, на която ще бъдат представени резултатите от разговорите, Валери Симеонов и министрите Ангелкова и Димов ще присъстват на откриването на кампанията на Фестивален и конгресен център - Варна и НДК - София „re: ФКЦ – Рециклирай! Културно е”. В нейните рамки в централното фоайе на ФКЦ ще бъдат представени три инсталации, изработени от пластмасови отпадъци, произведени на територията на комплекса.

На 15 май министрите Димов и Ангелкова ще посетят пречиствателни станции и други обекти в Слънчев бряг, Несебър и Бургас. Обиколката ще започне от 10 ч. от почивната станция на Министерския съвет в Слънчев бряг.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки