Колоездачът, блъснал малкото дете в столичния Южен парк, се предаде сам в полицията


Колоездачът, блъснал малкото дете в столичния Южен парк, се предаде сам в полицията
11 Май 2018, Петък


Момиченцето все още е под лекарско наблюдение в "Пирогов", засега са открити няколко счупвания на левия крак, има охлузвания и по цялото тяло

Автор: Десант

Мъжът, който блъсна с колелото си дете в столичния Южен парк и избяга, се е предал късно снощи в полицията, съобщава БНР. Той е отишъл с адвокат в столичното 4 РПУ.

Младият мъж се казва Борислав Миланов и е на 24 години. Той е обяснил е, че не е останал на мястото след инцидента с детето, защото се бил притеснил за сигурността си.

Момиченцето е със счупен крак и други наранявания по тялото и е прието в "Пирогов".

В интервю за "Хоризонт" бащата на пострадалото дете Мирослав Джуканов заяви: "Разбирам, че на всеки може да се случи да сгреши, да направи някоя глупост, но трябва този човек да си поеме отговорността.

Детето е в "Пирогов", в детската травматология, все още е под наблюдение. Засега са открити няколко счупвания на левия крак. Надяваме се да се разминем само с фрактурите и уплахата. Важното е да се вземат някакви мерки, защото родителите треперим всяка вечер в този парк за децата си. Все едно ни бомбардират и живеем в Багдад. Това нещо е урегулирано в много европейски държави. Има обособени зони само за велосипедисти, и само за пешеходци.

Този парк е достатъчно голям и за едните, и за другите. Ако има такива места, ние ще можем да се разхождаме с нашите деца там, без притеснения, че отнякъде ще връхлети със 70 км/ч някой планински байк и ще ми смачка детето.

Днес са ми писали буквално стотици родители, които или са били блъскани, или страдат от същата уплаха. Дори и възрастни хора ми писаха. Призовавам Столична община да обърне внимание на това нещо. Въпросното лице са го виждали и друг път и всеки път лети по алеите".

Мъжът е задържан за 24 часа. Предстои пълно разследване по случая. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки