Два хеликоптера от Непал издирват българския алпинист Боян Петров


Два хеликоптера от Непал издирват българския алпинист Боян Петров
10 Май 2018, Четвъртък


В издирването на Петров на земята отново ще участват тримата шерпи и тримата тибетски спасители, които го търсят от няколко дни

Автор: Десант

 "Два хеликоптера от Непал ще се включат в издирването на българския алпинист Боян Петров в Хималаите". Това съобщи за Нова тв режисьорът Поли Генчева, която се намира в района.

Разрешение за излитането на машините от летището в Катманду вече е получено от китайските власти и е въпрос на час-два да бъде оформена документацията, позволяваща спасителната акция по въздух.

В издирването на Петров на земята отново ще участват тримата шерпи и тримата тибетски спасители, които го търсят от няколко дни.

"Ако Боян е оцелял, той трябва да е в лагер, в който няма хора. Много ми се иска да има чудеса, да е станало едно такова чудо каза пред Нова тв приятел на алпиниста и познавач на начина, по който той се изкачва по трудните маршрути. - Начинът на катерене на Боян е много отговорен, не поема необмислени рискове, но рязкото влошаване на времето очевидно го е изненадало. Това, което прави Боян е пътят на човека към границата."

Боян Петров е в неизвестност вече от седем дни. Няма в себе си и сателитен телефон. За последно е бил видян от други алпинисти на 3 май да атакува връх Шишапангма.


В категории: Новини , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки