30-метров трибагреник ще спуснат в Шумен за деня на св. св. Кирил и Методий


30-метров трибагреник ще спуснат в Шумен за деня на св. св. Кирил и Методий
Снимка: Архив
10 Май 2018, Четвъртък


Каузата е на сдружение „Пазители на българщината" и е част от националната инициатива „Да развеем българското знаме"

Автор: Десант

На празничния 11 май, когато България ще почете паметта на светите братя Кирил и Методий, от 12,30 ч. за трети път Първа Шуменска чета „Панайот Волов" от сдружение „Пазители на българщината" ще изпълни дългосрочната си кауза и ще спусне националния флаг на Република България на фасадата на МБАЛ-Шумен.

Тази кауза на „Пазителите" датира от 2015 г. и стана традиция. Жителите на Града под Илчов баир свикнаха с присъствието на родното знаме, което се вижда отдалеч и ежегодно се подменя от шуменската чета, действено подкрепяща дългогодишната национална инициатива „Да развеем българското знаме!" на Фондация „Старата България".

За трета година личната кауза на подвойводата на четата Климент Климентов е финансиране изработката на знамето, което сега е с размери - 30 метра дължина и 4,5 метра ширина и ще бъде спуснато на фасадата на шуменската МБАЛ от местни алпинисти.

Войводата Елена Андерсон като спомоществовател в издаването на брошурата за приноса на кан Тервел в европейската история осигурява безплатното разпространение на 1000 броя от четивото сред гражданството в празничния ден.

Реализирането на каузата на първа Шуменска чета „Панайот Волов" в деня, когато Шумен чества славянските първоучители Кирил и Методий и отбелязва  празника на града, ще подкрепят с присъствие председателят на „Пазители на българщината" и основател на Ансамбъл „Българе" Христо Димитров и членове на Първа Бургаска областна чета с войвода Георги Манев, както и войводи от Варна и Сливен.

Според устава и традицията на сдружението за празничния повод те ще бъдат облечени с войводски и четнически облекла или народни носии.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки