Пушек от локомотива спря бързия влак от София за Варна


Пушек от локомотива спря бързия влак от София за Варна
Снимката е илюстративна
08 Май 2018, Вторник


До запалването на машината не се стигнало, пътниците са изведени навреме от композицията


Бързият влак от София за Варна престоява в гара Червен бряг. Около 15,10 ч. в района на гарата локомотивната бригада на бърз влак № 2613 забелязва дим, излизащ от машинното отделение на локомотива, информират от БДЖ.

Машинистите са предприели незабавни действия за предотвратяване на евентуално запалване, като са подали сигнал до Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението".

В пътническата композиция пътуват около 115 пътника, които са изведени от влака със съдействието на превозния персонал. От гара Мездра е осигурен друг електрически локомотив, който ще обслужи влака до Варна.

Извънредното спиране на бързия влак от София за Варна в гара Червен бряг по никакъв начин не е застрашило живота и здравето на пътниците и превозния персонал, уточняват от железопътната компания.

Припомняме, че буквално преди броени дни - на 4 май, при транзитно преминаване през гара Долно Езерово на бързия влак № 8613 от София за Бургас машинистите забелязват силен дим под коша на локомотива (тяговия трансформатор). Своевременната намеса на локомотивния персонал и огнеборците предотврати разпалването на пожар.

Въпреки това ситуацията с „огнеопасните" локомотиви от подвижния състав на БДЖ става все по-тревожна и вече почти не минава ден без инцидент по родните железопътни линии. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки