Жандармерия ще пази черешите в Кюстендилско


Жандармерия ще пази черешите в Кюстендилско
Снимката е илюстративна
08 Май 2018, Вторник


Блюстителите на реда ще използват и уреди за нощно виждане

Автор: Десант

Жандармерията ще поеме охраната на голяма част от черешовите масиви в Кюстендилско по време на черешобера, съобщи пред журналисти кюстендилският кмет Петър Паунов, след като днес се състоя първа работна среща между представители на полицията и общината.

Силите на реда ще използват и уреди за нощно виждане при опазването на черешовата реколта. Официално работният ден в масивите ще продължава до 20 ч., а пунктовете за изкупуване на продукцията ще бъдат отворени до 22 ч. 

В тъмната част от денонощието няма да е позволено присъствието на хора в масивите. През деня пък берачите ще трябва да се движат само по установените от собствениците на насажденията маршрути.

Превозването на повече от 10-12 кг череши няма да може да се извършва без документи. Продукция, която надхвърля този грамаж и е без доказан произход, ще бъде разтоварвана на място, след което ще бъде конфискувана, уточни Паунов.

Припомняме, че всяка година по черешово време зачестяват сигналите и жалбите от кражби на сочния плод от градините. Черешовъдите се надяват тази година да се размине без подобни криминални деяния.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки