БДЖ се дъни по празниците - не само не достигат локомотиви, но и не спират да се палят


БДЖ се дъни по празниците - не само не достигат локомотиви, но и не спират да се палят
Снимка: Лора Стаматис, bTv
Ключови думи: БДЖ, локомотив, закъснения
05 Май 2018, Събота


Много хора предпочетоха да пътуват с железниците - местата за много направления са разпродадени за празничните дни. Закъсненията на влаковете не са изключение

Автор: Десант

След като късно вечерта на 4 май при транзитно преминаване през гара Долно Езерово се запали локомотива на бързия влак от София за Бургас, днес също продължават неволите на БДЖ.

Дефицитът от достатъчно логомотиви предизвика закъснение на влака, отпътуващ в 5,50 ч. за София през Карлово от Бургас. Той замина с 40 минути закъснение. По-късно тръгна и композицията за Варна, която по разписание трябваше да потегли в 7,10  ч.

Със 70 минути пък закъсня влакът, пътуващ от столицата към морския град през Пловдив, който по раписание трябваше да пристигне в 13,05 ч. В електронното табло в сайта на БДЖ като причина за закъснението е посочено... дерайлиране, но до този момент няма повече информация за случая.

За много от влаковете, които ще пътуват по празничните дни, седящите места са разпродадени, което означава, че композициите ще са препълнени с пътници. Добре е железницата да се погрижи по-добре и за тяхната сигурност.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки