Чудотворната икона на св. Богородица „Скоропослушница" ще обиколи Сливенската епархия


Чудотворната икона на св. Богородица „Скоропослушница" ще обиколи Сливенската епархия
Оригиналът на Чудотворната икона, който се пази в манастира „Дохиар"
04 Май 2018, Петък


Вижте в кои градове и кога ще бъде изложена за поклонение светинята

Автор: Десант

От 28 април до 20 май в Сливенска епархия ще бъде донесена за поклонение Чудотворната икона на света Богородица, известна като „Скоропослушница", съобщават от Митрополията в Града на стоте войводи.

Светото изображение е копие и е изографисано на Света Гора през 1893 г. Осветено е в манастира „Дохиар", където от Х век се намира оригиналната икона. През 1915 г. това точно копие е подарено на църквата „Св. Александър Невски" в украинския град Ананиев.
 
„Света Богородица - Скоропослушница" помага при необходимост от незабавна помощ за всичко: за оздравяване, при трудни житейски и семейни ситуации, за забременяване и благополучно раждане и много други нужди, изтъкват от Сливенската митрополия.

Миряните ще могат да се поклонят пред нея на 5 май в храм „Св. Димитър ” в Айтос; от 6 до 9 май в бургаската катедрала „Св. св. Кирил и Методий"; от 10 до 11 май в храм „Св. Георги" в Созопол; от 12 до 13 май в църквата „Св. Цар Борис" в Царево; от 14 до 16 май в манастира „Св. Георги" в Поморие; от 17 до 19 май в несебърския храм „Св. Богородица" и на 20 май в храм „Св. Иоан Кръстител" в Обзор.


В категории: Добри Вести , Църкви и манастири

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Обикновен българин
04.05.2018 16:25:46
0
0
Господи-Исусе-Твоят разум е неизследим,Ти си създал небето и земята,облаците,звездите.Ти си ни Баща-Адам и Ева са ти били деца.Дай ни здраве в този свят на болести,замърсен въздух по големите градове,жеги в пробития озонен слой на въздуха от фалшивият научно-технически прогрес-свръх-имане на блага.Пази ни нас българите,като твои чеда.Амин.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки