Валери Симеонов: Преместваемите обекти в Слънчев бряг, стопанисвани от групировки, трябва да бъдат премахнати


Валери Симеонов: Преместваемите обекти в Слънчев бряг, стопанисвани от групировки, трябва да бъдат премахнати
03 Май 2018, Четвъртък


Колата на Митьо Очите винаги е паркирана пред заведение, което по документи е обявено за преместваем обект, но не е, показа снимки вицепремиерът

Автор: Десант

Преместваемите обекти в Слънчев бряг, които се стопанисват от групировки, трябва да бъдат премахнати. Това каза в „Денят започва“ по БНТ вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Това е районът на Южния плаж, градът на греха е, добави той и показа снимка на обширно заведение, което не би могло да се нарече преместваем обект.

„Пред едно от тези заведения има лъскав автомобил. Всички на север от Бургас знаят чий е той. На Митьо Очите е“, обясни вицепремиерът.



„Минават проверяващите, измерват големината на обектите, сядат в една закусвалня да обядват и той непрекъснато е пред тях – на съседната маса. Нищо не им казва. Ходи и гледа как си вършат работата“, заяви Симеонов.

Чрез промяната в Закона за устройство на територията и с въвеждането на регламент на преместваемите обекти, всички малки и големи творения на лакомията ще бъдат премахнати, добави той.

„Преместваемите обекти са една язва за туризма и всеки, който е ходил през последните години в Слънчев бряг и по други наши крайбрежни курорти, е видял тези неугледни и грозни бараки, които ги превръщат в арабски битаци. Сковани са с подръчни материали и в тях се продават сутиени, джапанки и всякакви други стоки. Те въртят един сив оборот. Някои от тези обекти нямат дори касови апарати“, уточни вицепремиерът.

Трябва да бъдат премахнати, защо ощетяват дейността на нормалните туристически обекти, в които са инвестирани много пари, добави той.

След като му бе зададен въпросът дали пътят Бургас – Слънчев бряг ще бъде завършен в срок, Симеонов каза, че всяка седмица е там. „Уверявам ви, че това, което министър Нанков е обявил, ще бъде спазено. 30-40% от пътя е асфалтиран“, каза още той.


В категории: Новини , Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки