МОСВ и АПИ подписаха договор за превенция на свлачищните процеси по републиканската пътна мрежа


МОСВ и АПИ подписаха договор за превенция на свлачищните процеси по републиканската пътна мрежа
Снимка: МОСВ
03 Май 2018, Четвъртък


Вижте кои обекти ще бъдат укрепени първо

Автор: Десант

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Дончо Атанасов подписаха договор за превенция и противодействие на свлачищните процеси по републиканската пътна мрежа.

Проектът предвижда изпълнение на строително-монтажни работи за геозащитни дейности на два от определяните като най-неотложни обекти, вписани в регистъра по Закона за устройство на територията (ЗУТ) на свлачищни райони съгласно Методиката за приоритизиране на свлачищата в Република България.

Първият свлачищен обект е по пътя Видин-Кула-Връшка чука до границата на Република България. Вторият обект е на републикански път III-1306 по маршрут Габаре-Върбица- Вировско-Тишевица-Горно Пещене-Враца-Борован.

С изпълнението на превантивни действия на двата  обекта ще се предотврати рискът от свлачища за десетки хиляди жители и пътуващи.

Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ осигурява безвъзмездна финансова помощ в размер на над 3,3 млн. лв. Срокът за изпълнение на проекта е 23 месеца.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки