Как ВМС ще отбележи своя празник във Варна и Бургас


Как ВМС ще отбележи своя празник във Варна и Бургас
Снимка: Черноморие
03 Май 2018, Четвъртък


Сливенския митрополит Йоаникий и Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще благословят бойните знамена и представителните части в двата морски града

Автор: Янко Крумов

По случай 6 май - Ден на храбростта и Празник на Българската армия, Военноморските сили ще проведат празнични мероприятия във Варненския и Бургаския гарнизони.

В 10,00 ч. на площад „Св. Св. Кирил и Методий” във Варна представителни блокове с бойни знамена на военни формирования от Варненския гарнизон ще участват във военен ритуал „Водосвет и благославяне на бойните знамена”.

Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще благослови бойните знамена и представителните части.

В 10,40 ч. от площада ще тръгне шествие, водено от представителния блок на ВВМУ „Н.Й. Вапцаров”, което ще премине по булевард „Княгиня Мария Луиза” до „Паметника на приморци, загинали в Сръбско-българската война 1885 година”, до сградата на Община Варна.

В 11,00 ч., след пристигане на шествието,  на паметника ще бъде отслужена заупокойна молитва и ще се проведе военен ритуал по поднасяне на венци и цветя.

В Бургас, от 11,00 ч., ще се проведе военен ритуал по полагане на венци и цветя на паметника на „24-ти пехотен Черноморски полк” пред Военен клуб Бургас.

От 11,30 ч. на площад „Св. Св. Кирил и Методий” в града, представителни блокове с бойните знамена на военни формирования от Бургаския гарнизон ще участват във военен ритуал „Водосвет и благославяне на бойните знамена”. 

Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий ще благослови бойните знамена и представителните части.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки