Павилиони ще заменят масите и сергиите в центъра на Велинград


Павилиони ще заменят масите и сергиите в центъра на Велинград
Снимки: vip-velingrad.com
02 Май 2018, Сряда


В същото време разрухата край Клептуза продължава

Автор: Десант

Общинските съветници във Велинград разрешиха изграждането на 20 павилиона в центъра на града. Те ще се намират в парка под читалище “Отец Паисий” и ще заменят настоящите маси и сергии по пешеходната зона.

В същото време, публикация в telemedia.bg разкрива, че и този летен туристически сезон жителите и гостите на СПА столицата на Балканите ще се снимат около полусрутилите се сгради край извора Клептуза. То, както и едноименният парк край него ще останат в трагично състояние неизвестно до кога.
 
Промени в състоянието на тези емблематични места обещава всяко общинско ръководство на Велинград, включително и настоящото. Но до реални действия така и не се стига. 



Старият ресторант, който мнозина помнят от детството си, продължава да се руши. Покривът му е пропаднал, а около сградата дори е опасно да се минава, отбелязва велинградската медия.

На отчайващата гледка край легендарното езеро преди време стана свидетел и екип на "Десант", който описа видяното в публикацията „Разруха и олющени делфини край легендарната „Клептуза“.

От администрацията в курорта оправдават своето бездействие с лошото финансово състояние на общината и в същото време необходимостта от големи инвестиции за така желаната промяна, каквито към момента липсват.

И докато общинарите оправдадат своето бездействие, определен кръг от хора са завладели парка, като всяко лято търговските обекти там се разрастват и буквално са обсебили всичко около природната забележителност.

Преди месеци кметът Костадин Коев призна, че на Клептуза има незаконно строителство. И обеща, че ще бъдат предприети всички необходими мерки за премахване на въпросните търговски обекти. Срок отново не бе даден и може би затова все още нищо не се предприема. 


В категории: Новини , Репортажи

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
коментари
02.05.2018 11:40:21
0
0
www.transparency.bg/wp-content/files/2004_Book_Monitoring_Obshtini_2004.pdf

google - мониторинг на общинско управление - наръчник
2
още въпроси
02.05.2018 11:32:22
0
0
А върбите и дърветата... - защо ги режат короните из цяла България. на втората снимка.
1
изкуството на геометричната ли
02.05.2018 11:26:39
0
0
Аз мисля, че това направление в образните изкуства ... изкуството на геометричната линия и т.н. ... Паметникът на НДК - замина....Толкова години само такъв терор.... Така че цялостната идея, концепция за... схематично казано - ляво, трябва да се преосмисли, претвори, така както следват и възпитават и европейските традиции.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки