До есента започва изграждането Северния обход на Бургас, който ще свърже Северното с Южното Черноморие


До есента започва изграждането Северния обход на Бургас, който ще свърже Северното с Южното Черноморие
Снимка: Община Бургас
01 Май 2018, Вторник


Предвидено е и проектирането на шумоизолираща стена в Сарафово заради шума от летището

Автор: Десант

„За нас е изключително важно да изведем трафика от Бургас и затова е приоритет изграждането на Северния обход на града“. Това заяви при посещението си днес в Бургас министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Той допълни, че в момента се работи по подробния устройствен план и до края на юни ще бъде обявена процедурата по инженеринг. Ако няма обжалване, през есента ще стартира изграждането на Северния обход, който ще свърже Северното с Южното Черноморие.

Регионалният министър направи и инспекция на реконструкцията на пътния участък Ветрен – Бургас. Ремонтът на отсечката ще приключи до 5 юни.

Що се отнася до обхода на Ахелой, стана ясно, че той се изгражда в график, като до 18 ти май ще приключат всички дейности и за летния сезон двете отсечки ще са готови. За обхода на Поморие също има избран изпълнител, но текат обжалвания. "Нашата цел е до следващия туристически сезон да приключим с обхода на Поморие и северната дъга на Бургас“, заяви още министър Нанков.

Той допълни, че над 100 млн. лв. са инвестирани в пътна безопасност и изграждане на пътища в Бургас и региона. Готов е и техническия проект за пасарелката на Атия и до края на май ще започне строителството. „Между 8 и 10 % от всеки проект отделяме са за пътна безопасност“, каза още регионалният министър.

Той съобщи също, че започва проектирането на шумоизолираща стена в Сарафово, заради многобройните жалби на граждани от бученето на самолетите край летището.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки