Глобиха главен архитект за незаконно издадено разрешително за строеж в Пчеларово


Глобиха главен архитект за незаконно издадено разрешително за строеж в Пчеларово
Снимка: 24rodopi.com
01 Май 2018, Вторник


Кърджалийското село е известно с лековитите си минерални извори

Автор: Десант

1000 лева акт заради строеж на мотел с ресторант в кърджалийското село Пчеларово отнесе главният архитект на Община Черноочене. В.Д. поставил подписа си без да е получено разрешение от РИОСВ, съобщава 24rodopi.com.

Финансовата санкция е била издадена след проверка от страна на дирекцията за национален строителен контрол.

Оказало се, че за инвестиционното намерение имало издадено разрешение от регионалната екоинспекция, но за обект за 8 посетители с 10 паркоместа. А проектът бил за 148 посетители и 40 места за автомобили и той не бил получил съответното разрешително.

Нефункциониращото училище в Пчеларово вече се събаря. На негово място ще бъде изграден хотел с ресторант, част от работещия вече СПА комплекс (на снимката).

Пчеларово е известно със своите минерални извори, които са смятани от хората за лековити. Целебна е водата, която блика от така наречената „Сталева чешма“. В близост до селото пък се намира „Желязната чешма“, която лекува чревни и бъбречни заболявания.

Инспекторите са глобили главния архитект и за разрешение за строеж в землището на съседното село Петелово. Актът е потвърден от съда в Кърджали, уточнява още родопската медия.


В категории: Новини , Репортажи

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
приятно четене
01.05.2018 18:29:04
0
0
мониторинг на корупционни практики в сферата на управлениена общинска собственост и възлагане на обществени поръчки в българските общини.
И досега да не ни информирате...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки