Борисов ще храни западните си колеги с... храни от двойния стандарт


Борисов ще храни западните си колеги с... храни от двойния стандарт
Снимка: Министерство на българското европрдседателство
30 Април 2018, Понеделник


„Кой умник каза, че българското бебе обича палмово масло" - изригна още премиерът на форум в София

Автор: Десант

На срещата на върха между ЕС и Западните Балкани, на която София ще бъде домакин на 16 и 17 май Бойко Борисов се зарече да почерпи колегите си със същата храна, която ядат българите.

„Да видим техните служби за сигурност как ще ги оценят като идват, когато им даваме подобна храна. Дали ще я хапват с удоволствие и дали е нормално?". Това коментира премиерът по време на конференция за двойния стандарт при храните в ЕС, която се провежда днес в българската столица.

„Не ви ли се струва безобразие терминът национален вкус за бебета. Кой умник в Европа изследва едно бебе какъв вкус има. Кой умник каза, че българското бебе обича по-малко мляко и обича палмово масло. Кой умник?" - възмутен възкликна още Борисов.

Той бе категоричен, че от детето по-свято няма и коментира, че да търсиш, както по едно време, от Западна и Източна Германия да си набавиш с връзки хубави храни за децата, е обидно.  

„Тук става въпрос и за перилните препарати, и за козметиката, за много неща" - изтъкна още министър-председателят, който отбеляза, че мерцедесите са мерцедеси и в София, и в Германия, а медицинската техника, която купуваме, е най-скъпата и най-хубавата в Европа, но „като човека го храниш и напитките са вредни, каквото и да влагаме в здравеопазването, ефектът ще е никакъв".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки