Възстановяват Марша на ловците, провеждан в Бургас до средата на миналия век


Възстановяват Марша на ловците, провеждан в Бургас  до средата на миналия век
30 Април 2018, Понеделник


Шествието се е състояло традиционно на Гергьовден по идея на композитора Георги Шагунов

Автор: Десант

В чест на 145 години от рождението на композитора Георги Шагунов, членовете на Сдружение „Общество за духовни изяви" и Сдружението на ловците и риболовците „Лебед" възстановяват Марша на ловците - шествие от началото до средата на миналия век, провеждано традиционно в Бургас на Гергьовден по идея на маестрото.

На 6 май авджиите и риболовците ще дефилират по централните улици на града с 34 знамена на ловни дружини, придружавани от ловджийските си кучета, както е било преди години. Тогава те са пеели Химна на ловците и марша „Един завет"- написани и композирани от Шагунов.


Маестро Георги Шагунов

Самият той бил член, а след това почетен председател на дружеството, което пък тази година отбелязва 120 години от създаването си.

В шествието се очаква да се включат и бургаските колоездачи, на чието дружество композиторът също е бил член и дори е написал Химн на бургаските колоездачи.

Пъстрото множество ще премине по централната бургаска улица „Александровска" веднага след официалната част с освещаването на бойните знамена, което ще се състои на площада пред храм „Св. св. Кирил и Методий" от 11,30 часа, и ще продължи до къщата, където е живял Георги Шагунов на ул. „Филип Кутев" 2 А срещу бургаското пристанище.

Там в тържеството ще се включи и Градският духов оркестър, който ще свири произведения на Шагунов.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки