Захариева за антибългарската провокация в Сурдулица: Посолството ни в Белград не спи


Захариева за антибългарската провокация в Сурдулица: Посолството ни в Белград не спи
Екатерина Захариева и Ивица Дачич
30 Април 2018, Понеделник


Външният министър обеща реакция от българската страна по повод ученическия конкурс на тема „българските кланета“ по време на Първата световна война

Автор: Десант

Срещата ЕС - Западни Балкани в София на 17 май ще се състои и не се съмнявам, че тя ще бъде успешна. Това заяви външният министър Екатерина Захариева. Според нея е нормално да има голямо внимание върху този форум, защото той се провежда за пръв път от повече от десетилетие.

"Събитието ще даде ясна перспектива на нашите приятели от Западните Балкани за тяхното членство в ЕС, макар че тази среща няма за цел разширяване", каза по БНТ Захариева.

Захариева коментира и т.нар. конкурс за ученици на тема "българските кланета" в Сурдулица по време на Първата световна война, организиран от Министерството на образованието в Сърбия.

В Сърбия карат деца да пишат на тема... „българските злодеяния“ през 1915 г.

Външният министър посочи , че "нашето посолство в Белград не спи" и ще има реакция от българската страна. Според нея е недопустимо да се внушава вина на българския народ.

Тя смята, че по време на войните са причинени много нещастия и ние, българите, също може да извадим своите претенции. Но най-важното, според нея, е да гледаме напред.


В категории: Новини , Международна политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки