Българските ловци негодуват срещу плановете на ЕС да се забрани ловуването на гургулица


Българските ловци негодуват срещу плановете на ЕС да се забрани ловуването на гургулица
Снимка: Уикипедия
29 Април 2018, Неделя


Авджиите са готови в знак на протест да блокират автомагистрала "Тракия"

Автор: Десант

Ловците у нас ще излязат на протестни действия, включващи дори блокиране на АМ "Тракия", в случай че българските институции внесат предложение за забрана на лова на гургулица на територията на Република България.

Това решение взе общото събрание на Ловно-рибарското сдружение "Сокол 1893" в Пазарджик, съобщи bglov.com.

"Ловът на гургулица е един от любимите ловове за българските ловци. Данните от отстрела показват наличието на запас над допустимия на територията на страната в периода на ловуване. Със своя предупредителен протест, ние ловците от СЛРД "Сокол 1893", Пазарджик, ще предпазим институциите в България от взимането на грешно решение, което би довело до сериозни брожения сред 130 000 български ловци", се казва в решението на ОС.

На фона на колебливата реакция на пълномощника на НЛРС-СЛРБ Васил Василев, това е първата индикация за сериозен отпор на плановете на европейските чиновници да забранят ловуването на гургулица на цялата територия на Европейския съюз, отбелязва ловният сайт.

​У нас гургулицата се среща повсеместно до около 1200 м надморска височина. Видът е прелетен и пристига на наша територия през април, а основната част от птиците отлитат на юг до средата на септември. Най-многочислена е популацията в равнинната част на страната. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки