Нова служба ще проверява за съдържане на растителни мазнини в млечните продукти


Нова служба ще проверява за съдържане на растителни мазнини в млечните продукти
28 Април 2018, Събота


Министерството на земеделието обмисля да забрани в едно и също млекопреработвателно предприятие да се преработват мляко и растителни мазнини

Автор: Десант

Спецзвено към Министерство на земеделието, храните и горите ще проверява за съдържане на растителни мазнини в млечните продукти. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на откриването на Националното изложение по животновъдство в Сливен.

"Твърдо сме решени да прекратим практиката с влагането на растителни мазнини в млечните продукти", отсече Порожанов и допълни, че има ферми, които влагат растителни мазнини в продуктите и това се вижда от потребителите и компрометира качеството на българските сирена и кашкавали.

По-рано тази седмица МЗХГ публикува за обществено обсъждане промяна в наредба, засягаща млекопреработването. Ведомството иска да забрани в едно и също млекопреработвателно предприятие да се преработват мляко и растителни мазнини.

Документът изисква от фирмите да изберат между това да работят само с истински млечни продукти - с мляко или с имитиращи - с растителни мазнини.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки