Кметове от Бургаска област в общ щаб за работа по пътен проект


Кметове от Бургаска област в общ щаб за работа по пътен проект
27 Април 2018, Петък


​Проектът предвижда проектирането на отсечките: Бургас – Айтос; Бургас – Средец; Бургас – Малко Търново; Бургас – Созопол- Приморско - Царево; Бургас – Поморие- Несебър

Автор: Десант

Кметовете на общините Бургас, Айтос, Средец, Камено, Малко Търново, Созопол, Приморско, Царево, Поморие и Несебър сформираха работна група за работа по общ мега проект с наименованието „Регионална мрежа Бургас“.

Срещата бе инициирана от кмета на Бургас Димитър Николов, който представи идеята си за изграждането на четирилентови пътища, които да свързват областния град с останалите общини в областта, съобщиха от общинския пресцентър.

Проектът предвижда проектирането на отсечките: Бургас – Айтос; Бургас – Средец; Бургас – Малко Търново; Бургас – Созопол- Приморско - Царево; Бургас – Поморие- Несебър.

Целта е да бъде изработен общ регионален проект, с който да се кандидатства за финансиране през следващия програмен период.

Идеята е общините също да участват със собствени средства, а проектът да бъде представен пред областния управител, АПИ и министерството на регионалното развитие, тъй като инвестицията ще е част от републиканската пътна мрежа.

Дотогава общинските екипи по места, съвместно със специалистите от АПИ ще определят трасетата, ще стартират изготвянето на парцеларни планове и свързаните с тях отчуждителни процедури.

Подготовката ще отнеме 2-3 години, до изработването на цялостен проект за пътна четирилентова мрежа в региона.

Всички кметове подкрепиха идеята и се обединиха около мнението, че реализирането на този проект ще бъде от изключително важно значение за развитието на икономиката, туризма и решаване на част от проблемите с обезлюдяването в някои от населените места в областта.

Паралелно с проектирането на четирилентовите лъчове, по преценка на кметовете ще се проектират велоалеи и отбивки към различните малки населени места, се обединиха още на срещата кметовете на общините. На нея присъства и директорът на Областно пътно управление инж. Димитър Порязов.

Община Бургас ще координира цялостния проект и ще подпомага административно общините.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки