Шанс за живот: Близки на загинал мъж от Бургас дариха органите му на трима души


Шанс за живот: Близки на загинал мъж от Бургас дариха органите му на трима души
27 Април 2018, Петък


Бъбреците и черния дроб са взети вчера в УМБАЛ Бургас и транспортирани в столицата. Късно вечерта вчера са направени трансплантациите

Автор: Десант

30-годишен мъж от Бургас, загинал при инцидент, даде шанс за живот на трима души. След разговор с екипа на Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение на УМБАЛ Бургас и координатора по донорството д-р Милена Минева, близките му взимат благородното решение да дарят органите му и да спасят  живота на трима, чакащи трансплантация.

Органите – бъбреци и черен дроб, са взети вчера в УМБАЛ Бургас и транспортирани в столицата. Късно вечерта вчера са направени трансплантациите. Бъбреците са трансплантирани в УМБАЛ „Александровска“ на двама мъже, избрани между шестима кандидати: Н. К. на 48г. от гр. Годеч и М. С. на 52г. от гр. Петрич.

И двамата са на хемодиализа от 2016 година. Трансплантираните се възстановяват в реанимация, състоянието им е стабилно. Черният дроб е подготвен за трансплантация в Университетска болница „Лозенец“.

Екипите на трите лечебни заведения са съпричастни към скръбта на семейството на починалия и благодарят за хуманното решение за спасяването на други човешки животи в най-трудния за тях момент.


В категории: Новини , Общини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки