Скандал в Софийския университет: Тихо мълком представят книга на сръбски шовинист


Скандал в Софийския университет: Тихо мълком представят книга на сръбски шовинист
24 Април 2018, Вторник


Вижте какво се казва в отвореното писмо на Студентски клуб „ Единство и сила”

Автор: Десант

Членове на Студентски клуб „ Единство и сила” разпространиха отворено писмо до декана на Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и ректора на столичната Алма матер, в което изразяват възмущението си от полулегално и без никакво уведомление на представяне на 20 април на книгата на сръбския професор от Нишкия университет Божица Младенович в зала 35 на факултета.

По думите на студентите, изданието всъщност представлява дневника на Коста Воинович-Косовец. Те изтъкват, че това е човекът, който заедно с Коста Печаняц е подложил на опожаряване Босилеград, избил десетки мъже, жени и децаи унищожил съдбите на стотици българи.

"Книгата представя много едностранчиво събитията около т.нар. Топлишко въстание, където българската армия е изкарана едва ли не армия от зверове, пък самите сръбски нелегални чети – като освободители" - подчертават от студентския клуб.

Младежите призовават декана да не се поддава на великосръбския шовинизъм, довел до не една и две войни на Балканите, а като декан на Историческия факултет на Софийския университет, на първо място да отстоява историческата истина и да не допуска  вмешателство на чужди интереси и исторически фалшификации на територията на Университета.


В категории: Новини

5
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
5
MUNCHO
24.04.2018 14:28:20
0
0
SAMO PREDI SEDMITZA-DVE V SASHTIJAT UNIVERITET BESHE PLANIRANO DRUGO ANTIBALGARSKO MEROPRI
JATIE OT EDNO,,N.P.O.,,!TOZI UNIVERSITET E POSTROEN PO ZELANIETO I S PARITE NA GOLEMITE PATRIOTI
BRATJA GEORGIEVI-ZA ,,POLZU RODA,,A NE ZA ANTIBALGARSKA DEINOST!AKO RAKOVODSTVOTO NA UNIVERSITETA NE PREKRATI VEDNAGA PODOBNI PROJAVI,TO DARZAVATA I NEINITE ORGANI TRJABVA DA SE
NAMESJAT-NEZABAVNO!
4
коментар
24.04.2018 14:14:46
1
0
Проблемът с бедността, примерно. Той не е идеологически, на идеологическа основа. Когато това се прави - вече се играе/спекулира,злоупотребява с дискриминацията. Т.е вместо да се решава, се търсят решения... се деградират, влошават... нещата. Кой е виновен? Кой носи отговорност за тези лъжи, демагогия, популизъм???
3
коментар
24.04.2018 13:54:05
1
0
Който лъже .... от 10 реки и езера вода (ако са 10!) ще ти намери. и вместо да работи или развива - оп статийка тука, оп статийка там, оп картинка тука, оп картинка там. Само Истината - не!
2
коментар
24.04.2018 13:45:14
0
0
"Радев отговори на Цветанов: Неслучайно говоря за образование, явно трудно осмисля
Цветанов коментира,
Действително ЕС е предмет на критики... (в чужди новини, и много трудно се намират). Обаче, от самото начало - какво влиза като информация в България??? Кой го прави това нещо само по влизането на информация??? освен това България трябваше да се хармонизира с ЕС по ред неща от областта на културата... Вкл. Културата да се изгради Способност за критика. Да станеш част от мисълта на Европа, от този капацитет. И по този начин българия пълноправно да участва бъде Европа. А не да ни лъжат... понеже не развиват всичкото това нещо. А какво ли не се измисля! - само за да се пречи и Лъже!!!
1
коментар
24.04.2018 13:21:48
0
0
нито пишат, нито нищо.... през просото.
фирми за косене....осигурено плащане, а За глоби за за МПС-тата - не!!! и да ги изкосят всичките..., тая мръсотия
Това български език ли е? Да не е някакъв друг. Колко години???
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки