В Казанлък търсят специалист по санскрит и източна философия


В Казанлък търсят специалист по санскрит и източна философия
24 Април 2018, Вторник


Резонно по това време на годината на трудовата борса там има много обяви и за розоберачи

Автор: Десант

Доктор по санскрит и източна философия, с английски език и 2 години стаж по специалността, търси Бюрото по труда в Казанлък. Това е най-атрактивната свободна позиция, обявявана на пазара на труда в Казанлъшки регион през последните месеци, пък и години, пише zakazanlak.bg.

Санскрит или санскритски език е древен индоарийски език, който е основен богослужебен език на индуизма, будизма и джайнизма. Днес той е един от 22-та списъчни езика на Индия и един от двата официални езика на индийския щат Утаракханд, сочи справката в Уикипедия.

Санскрит продължава да се използва широко като церемониален език в индуистките религиозни ритуали под формата на стотри и мантри. Говоримият санскрит все още се използва в някои традиционни институции в Индия.

Каква ще е работата на преводача от този древен език в Казанлък засега е неизвестно.

На трудовата борса в Града на розите вече се търсят и работници за отглеждане на тази етерично-маслена култура. С наближаването на розовата кампания едни от най-търсените сезонни работници естествено са розоберачите. В момента са обявени 45 свободни работни места за хора с основно или начално образование, които да работят по розовите масиви в Долината.

Както е известно, години наред проблемът с работната ръка по време на розобер стои на дневен ред в региона. Затова по-предвидливите собственици на розови насаждения по-отрано си набират работници. В града насред Долината на тракийските царе продължава търсенето и на обслужващ персонал в хотели и ресторанти – готвачи, сервитьори, камериерки, пиколо, бармани.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки