Бъдещи лекари от няколко страни сътвориха грандиозен спектакъл във Варна


Бъдещи лекари от няколко страни сътвориха грандиозен спектакъл във Варна
23 Април 2018, Понеделник


Специална изненада бе появата на бандата на проф. Платиканов и приятели

Автор: Десант

Повече от 200 студенти от различни националности сътвориха грандиозен спектакъл по време на Втория национален студентски фестивал на медицинските университети в България с международно участие.

Студентите пяха, танцуваха и представиха артистичните си умения пред публиката, която остана в плен на магията на изкуството повече от 5 часа в препълнената зала в СОК „Камчия“ на 21 април. Организатор на запомнящия се фестивал бе МУ-Варна.



Сред публиката бяха ректорите на МУ-Варна проф. Красимир Иванов, на МУ-Плевен проф. Славчо Томов, на МУ-Пловдив проф. Стефан Костянев, директорът на УМБАЛ "Св. Марина" - Варна проф. Валентин Игнатов, както и академичните ръководства на всички медицински университети в България.

Шоуто откриха танцьорите от Фолклорно-танцовия ансамбъл на МУ-Варна с ръководител Диана Димитрова, които изправиха публиката на крака и дадоха началото на представяния на български фолклор от различни краища на страната. Гостите от университета в Патра, Гърция, пък омагьосаха с колаборация от песни, музика и танци от Пелопонес и Средна Гърция.

Индийски и непалски танци представиха чуждестранните студенти от 4 университета, които успяха да потопят публиката в автентичната атмосфера на митичните страни и да разкажат вълшебни истории от старите епоси.



Ангелските гласове на студентите от госпъл хора на МУ-Пловдив пренесоха гостите в друго измерение, а два скеча, театрална трупа, авторска поезия и хип-хоп танци допълниха пъстроцветната мозайка на програмата на фестивала.

В третата част на фестивалния ден бе отредено място на рок музиката. Три рок банди представиха евъргрийн парчета пред наелектризираната публика и отново я изправиха на крака. Специална изненада бе появата на последната група - бандата на проф. Платиканов и приятели.



Зрелищният финал изпрати с фойерверки всички участници, които от сцената на МУ-Варна си обещаха да се срещнат отново следващата година в Плевен.




В категории: Новини , Духовни средища , Бит и култура

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
ОГНЯН СТАМБОЛИЕВ
18.06.2019 10:40:52
0
0
КОЛКО ЖАЛКО! БЪДЕЩИТЕ НИ ЛЕКАРИ СТИГАТ САМО ДО ФОЛКЛОРА, ПОП-А И РОКА - А ПРЕДИ 89 ГОДИНА ИМАШЕ СИМФОНИЧНИ ОРКЕСТРИ НА ЛЕКАРИТЕ И НА СТУДЕНТИТЕ МЕДИЦИ. СВИРЕХА МОЦАРТ И БЕТОВЕН
А СЕГА СРЕЩАМ ДОСТА ПРОСТИ ЛЕКАРИ, КОИТО ГОВОРЯТ НА "ТИ" И НЯМА ЕЛЕМЕНТАРНА ОБЩА КУЛТУРА, ДА ОСТАВИМ АЛЧНОСТТА И ГРУБОСТТА НА МНОЗИНА ОТ ТЯХ.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки