Продължава разчистването на незаконни обекти в Слънчев бряг


Продължава разчистването на незаконни обекти в Слънчев бряг
Снимка: Министерство на туризма
23 Април 2018, Понеделник


Проверките за стриктното изпълнение на договорите за наем и концесия на плажовете няма да спрат

Автор: Десант

Разчистването на незаконни преместваеми обекти на морски плаж Слънчев бряг-север продължава, съобщават от туристическото ведомство.

Доброволно е премахнат бар „Amigo", който бе разположен пред хотел „Белвю“ в нарушение на одобрената от министъра на туризма схема. Съборен е и ресторант „Terra" пред хотел „Палас“, който също работеше в противоречие с договорните отношения.

От Министерството на туризма изтъкват, че наскоро бе разрушен и  ресторант „Stela di marre", намираш се също пред хотел „Белвю“, а  преди това бе съборен и друг преместваем обект в нарушение - „Bubles бар&ресторант", разположен хотел „Гларус“ и недалеч от хотел „Чайка“.

Припомняме, че министърът на туризма Николина Ангелкова прекрати концесията на плаж Слънчев бряг-север, след като на него бяха констатирани над 8000 кв. метра преместваеми обекти, които надхвърляха одобрената за разполагането им схема.

При инспекция на министъра през февруари тази година беше установено, че вече са съборени над 190 незаконни преместваеми обекта. Тяхната площ, останала от прекратената концесия, превишаваше одобрената схема. Разчистването на някои от обектите се отложи заради започналия активен летен сезон.

Сред тях бяха магазини от страната на плажа на алеята пред хотел „Глобус“ и съоръжение за бънджи, магазини за дрехи и обувки пред хотели „Гларус“ и „Чайка“, както и обекти около хотел „Хевън“ и „Кариби бар“, пред хотел „Ларго“, „Астория“, хотел „Дюн“ и „Виктория палас“. 

Проверките за стриктното изпълнение на договорите за наем и концесия на плажовете продължават, уверяват от туристическото ведомство.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки