Славчо Атанасов: Спешно подготвяме нов Закон за футболното хулиганство


Славчо Атанасов: Спешно подготвяме нов Закон за футболното хулиганство
21 Април 2018, Събота


По думите на депутата от НФСБ в групата на „Обединени патриоти”, ще се ползва опита на Англия, Испания и Италия. Вижте какво конкретно ще се въведе

Автор: Десант

Спешно подготвяме нов Закон за футболното хулиганство. В парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, съвместно с Министерството на младежта и спорта работим върху новите текстове вече близо 6 месеца. Зачестилите инциденти и последният случай с ранената служителка на МВР обаче показа, че въвеждането на новите разпоредби трябва да станат факт в най-скоро време”.

Това потвърди депутатът от НФСБ в групата на „Обединени патриоти” и председател на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов, след като само преди ден, в петък, той анонсира законодателната инициатива по време на съвместна среща на представители на Министерството на младежта и спорта, на МВР, народни представители от спортната и вътрешна парламентарни комисии и БФС.

Законът предвижда категорично и ясно разписване на отговорностите на всеки един участник при организирането на спортните мероприятия.

„Не откриваме топлата вода – проучихме и сме ползвали изключително опита на Англия, Испания и Италия.  Знаете, в Англия успешно се справиха с футболното хулиганство – днес там да отидеш на футболен мач е като да отидеш на театър, бащите спокойно водят децата си”, изтъква Славчо Атанасов.к

Един от вариантите, който се предвижда, е въвеждането на така наречените стюарди по време на футболна среща – така, както е в Англия.

Припомняме, че по време на петъчната среща Славчо Атанасов пое ангажимента до два месеца новият Закон за футболното хулиганство да бъде готов и да влезе за обществено обсъждане. Ще се искат становища на футболни клубове, на клубове на феновете, на институции.

Също така представителите на МВР, Министерството на младежта и спорта и народните представители от двете парламентарни комисии договориха краткосрочни и дългосрочни мерки, така че хулиганите да бъдат изгонени от футболните терени. „Защото спортът не е война. И на терените няма място за бомбички или бой”, категоричен бе депутатът от НФСБ и шеф на спортната комисия.

Сред краткосрочните мерки са поставяне на допълнителни камери по стадионите, засилено полицейско присъствие и засилено претърсване.

Сред дългосрочните, освен новият закон за футболното хулиганство, се предвижда нова наредба за сигурността на спортните обекти, въвеждане на възможности за проверка на самоличността на всеки един, който е закупил билет, както и промяна на наредбите за санкции на БФС.


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки