Разкриха незаконен дърводелски цех, скрит в сградата на шивашка фирма


Разкриха незаконен дърводелски цех, скрит в сградата на шивашка фирма
Снимка:.vip-velingrad.com
20 Април 2018, Петък


Във велинградското село Света Петка проверяващите намират складирана и незаконно придобита дървесина

Автор: Десант

При проверка в сряда на НАП-Пловдив и пазарджишката Дирекция „Инспекция по труда“ в шивашки цех във велинградското село Света Петка, стопанисван от частна фирма, инспекторите откриват отделно помещение, обособено за... преработка на дървесина.

От пресцентъра на  ОДМВР-Пазарджик уточняват, че то било стопанисвано от 53-годишният М.М. от съседното село Долна Дъбева. Вътре имало инструменти за рязане и обработка на дървесина.

В двора били складирани общо около 110 кубически метра иглолистна дърва за огрев, 4 куб. метра иглолистни трупи и около кубик обработен материал. Цялото количество не било маркирано с контролна горска марка, а М.М. не успял да представи никакви документи за произхода му.

Дървообработващият цех не разполагал с никакви документи, необходими за неговото обособяване и дейност.

Междувременно инспекторите от трудовата инспекция установили, че в шивашкия цех се трудят 30 жени, като предстои да се изясни дали шивачките имат трудови договори с фирмата, за която работят.

По случая е образувано полицейско производство, а работата за пълното изясняване на резултатите от проверката продължават.В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки