Сорос бяга от Унгария, мести фондацията си „Отворено общество“ в Берлин


Сорос бяга от Унгария, мести фондацията си „Отворено общество“ в Берлин
20 Април 2018, Петък


Премиерът Виктор Орбан, който спечели последните парламентарни избори на 8 април, се закани да предприеме законодателни мерки срещу Сорос и неговите НПО-организации

Автор: Десант

Фондацията на Джордж Сорос "Отворено общество“ ще затвори своето представителство в Будапеща, а канцеларията, отговаряща за нейната дейност в Източна Европа, ще се премести в Берлин, пише австрийският вестник "Ди Пресе“.

Унгарският сайт "444.hu“ обяви, че канцеларията на Фондацията "Отворено общество“ ще бъде затворена на 31 август и ще бъде преместена първо във Виена, а след това в Берлин.

Засега няма официално потвърждение на тази информация нито от фондацията на Сорос, нито от унгарските власти. 

Премиерът Виктор Орбан, който спечели последните парламентарни избори на 8 април, се закани да предприеме законодателни мерки срещу Сорос и неговите НПО-организации.

Припомняме, че преди да спечели категорично вота, премиерът съобщи, че има списък с имената на 2000 души, на които е било платено да свалят правителството си.

"Ние знаем точно кои са те, знаем имената им, за кого и как работят", изтъкна той, загатвайки специално за към неправителствените организации (НПО), финансирани от американския милиардер от унгарски произход Джордж Сорос.

Новият пакет от мерки, планиран за периода след законодателната процедура и наречен "Стоп Сорос", планира да облага различните НПО, "подкрепящи имиграцията".


В категории: Новини , Международна политика , Свят

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
GRAZDANIN NA E.S.
20.04.2018 13:54:10
1
0
PREMIERAT ORBAN DAVA OTLI4EN PRIMER KAK SE VODI NATZIONALNOOTGOVORNA POLITIKA!DANO I OSTANALITE EVROPEISKI POLITITZI GO POSLEDVAT!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки