Еврокомисарят Мариане Тисен: България се справя с безработицата, но заплатите са ниски


Еврокомисарят Мариане Тисен: България се справя с безработицата, но заплатите са ниски
19 Април 2018, Четвъртък


Европейската комисия се тревожи и от застаряващото население  у нас

Автор: Десант

България може да бъде дадена за положителен пример в Европа за това как се справя безработицата, но  Европейската комисия се тревожи от ниските доходи и застаряващото население  у нас. Това заяви по БНР еврокомисарят по заетостта и социалната политика Мариане Тисен, която гостува в София.

Тя посочва, че състоянието на трудовия пазар в Европа като цяло се подобрява.

“Всички започват да работят и виждаме, че това не е нещо временно. В действителност трудовият пазар започва своето развитие и всеки месец отчитаме подобрение" - коментира Тисен и допълни, че и достъпът до пазара на труда също се улеснява.

„Това, което се случва в България, е намаляване на безработицата, увеличаване на работните места.  България в действителност следва в краткосрочен и в дългосрочен план добрите политики. Искам да подчертая, че България дори върви на по-добра скорост в сравнение с други страни по отношение на работните места и развитието си в социалната политика" - подчерта още еврокомисарката. 

Но посочи като проблем за страната ни ниските доходи на глава от населението, както и малките заплати, а също така и наличието на твърде голям дял на застаряващото население и хора в рисково положение.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки