Бургаски зрелостници избраха да отидат „На бал с автобус"


Бургаски зрелостници избраха да отидат „На бал с автобус"
Снимка: Архив Mila.bg
17 Април 2018, Вторник


Починът не е от днес и е замислен да гарантира безопасността на празнуващите

Автор: Диана Славчева

Около месец остава до абитуриентските балове. Покрай подготовката на тържественото събитие, което ознаменува прекрачването на прага на зрелостта, на младежите предстои да натъкмят тоалетите си, да се погрижат за прическата си, да изберат аксесоари за вълнуващата вечер, а също и да си осигурят транспорт до мястото, където ще се проведе тя. 

Неведнъж обаче сме ставали свидетели на трагични инциденти по пътищата с участието на развеселени и безотговорни абитуриенти, покачени на мощни джипове и лъскави лимузини. 



За да се избегнат подобни произшествия и често неразумното шофиране на почерпени с алкохол зрелостници и тази година бургаската общинска администрация предлага на завършващите средното си образование в морския град опцията „На бал с автобус".

Традиционно баловете на бургаските зрелостници се провеждат в курортния комплекс Слънчев бряг. Трафикът до там и без друго е натоварен, а в момента тече и изграждането на обходен път между Поморие и Ахелой, което не се знае дали ще приключи до началото на абитуриентските тържества.

Засега да отидат на бала си с автобус са избрали учениците от дванадесети „б" клас в ГРЕ "Г.С. Раковски" и отново дванадесети „б", но от Търговската гимназия в Бургас.

Инициативата не е патент само на морската община. Преди две години зрелостници от Пловдив решиха да се придвижат до мястото на бала си с автобус вместо с леки автомобили. 

Да не говорим, че по времето на соца, това си беше редовна практика. Нищо че гимназията, която завърших, беше в центъра на София, а балът ни - първият, който се проведе в НДК, пак ни извозиха до там с нает от училището рейс. С кола пътувахме само от къщи до двора на даскалото. 

Хубаво би било и други класове да изберат опцията „На бал с автобус". И със спокойни сърца да се поздравят с „На добър път!".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки