Машинистите ще карат влака на плюшени розови седалки


Машинистите ще карат влака на плюшени розови седалки
Снимки: БДЖ и Фейсбук
16 Април 2018, Понеделник


От БДЖ започнаха смяната на столовете след шокиращите снимки, които разпространиха медии и социални мрежи за ужасяващите условия на труд в локомотивите 

Автор: Десант

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД започна монтирането на нови седалки в локомотивите за по-голямо удобство на машинистите по време на изпълняване на служебните им задължения, похвалиха се от железопътния превозвач.

Това става, след като преди време, в социалните мрежи и медиите бяха разпространени кадри на изключително мизерните условия на труд на железничарите и потрошените столове, на които седят машинистите, докато карат влаковете.



В сайта на железниците е публикувана снимка с новите плюшени седалки. От тях вече са поставени 26, като те са монтирани в локомотивите с най-голяма необходимост. Изработени и разпределени са и 40 стола за помощник-машинисти, от които до две седмици ще бъдат изработени общо 120 бройки. Подготвя се и изработването на още 70 седалки за локомотивните машинисти, уточняват от БДЖ.

От националния железопътен превозвач изтъкват, че оборудването на локомотивите с нови седалки е част от програмата за подобряване на условията на труд в компанията.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки