Започна приемането на проектни предложения за нови производства на аквакултури


Започна приемането на проектни предложения за нови производства на аквакултури
Снимката е илюстративна
16 Април 2018, Понеделник


Европейското подпомагане цели насърчаването на предприемачеството в сектора. Вижте подробностите

Автор: Десант

Дирекция „Морско дело и рибарство“ – управляващ орган на Програмата за морско дело и рибарство 2014 – 2020 (ПМДР), обяви открита процедура за приемането на проектни предложения по приоритетната ос на Европейския съюз за насърчаване на нови производители на аквакултури.

Основната цел на процедурата е насърчаване на предприемачеството в сектора на аквакултурите и подпомагане на създаването на предприятия за тахното производство.

С помощта на мярката се насърчават инвестиции, които ще доведат до опазване и възстановяване на водното биологично разнообразие и подобряване на екосистемите, свързани с аквакултурите, и насърчаване на аквакултура с ефективно използване на ресурсите чрез продуктивни инвестиции, водещи до увеличаване на енергийната ефективност, ресурсната ефективност, намаляваща използването на вода и химикали, подобряване на конкурентоспособността и жизнеспособността на предприятията в сектора на аквакултурите, включително подобряване на безопасността и условията на труд.

Допустими за финансиране са следните дейности: Създаване на предприятия за устойчиви аквакултури от нови производители на аквакултури, които за пръв път създават микропредприятие или малко предприятие за аквакултури като ръководители на такова.

Като подпомагането по мярката може да бъде предоставено за изграждането на нови стопанства, при условие че дейностите са в съответствие с многогодишния национален стратегически план за развитието на аквакултурите по член 34 от Регламент (ЕС) № 1380/2013.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 12 юли 2018 г.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки