Валери Симеонов: Забраната за пушене на закрито е мащабно скандално държавно лицемерие


Валери Симеонов:  Забраната за пушене на закрито е мащабно скандално държавно лицемерие
Снимка: Bulgaria ON AIRe
16 Април 2018, Понеделник


Тя се нарушава и в парламента, заяви вицепремиерът в студиото на Bulgaria ON AIR
Автор: Десант

„Никога не съм пушил и винаги ме е дразнел тютюневият дим. Забраната за пушене на закрито се нарушава и в парламента. Това е срам за българската законодателна система и е показно, че у нас не се спазват правилата. Всички знаят, че е забранено да се пуши на закрито. Става въпрос за мащабно скандално държавно лицемерие. Когато една законодателна марка е лишена от смисъл, тя няма как да просъществува", категоричен бе Валери Симеонов в предаването на Bulgaria ON AIR "България сутрин".

В ефира на медията той сподели мнението си, че сегашният закон за тютюнопушенето е приет, за да се харесаме на Европа, но той е прекалено ограничителен, за да може реално да се спазва.

„Няма нищо по-нормално от това да промениш закона, за да може той да бъде спазван. Аз съм за ограничаването на въздействието на тютюневия дим върху непушачите. Трябва да се изградят специални силно вентилирани помещения, в които да се пуши. Найлоновите аквариуми не вършат работа", посочи вицепремиерът.

Вицепремиерът обсъди и нашумялото бягство от Софийският затвор на двама престъпници. Той бе категоричен, че надзирателите, които не спират с протестите си за повече пари, не са си свършили работата.

„Няма причина за оставка на правосъдния министър, тъй като Цецка Цачева е доказала своите качества. Нека не забравяме какво е свършила тя в това Народно събрание. Естествено, че в сигурността има пропуски. Разбирам, че полицията има недостиг на средства и кадри. Заплатите на държавните служители трябва да бъдат високи, за да може да се обезпечени и да не се поддават на корупция.

Отговорност трябва да се търси от всички граждани, защото хората ходят и гласуват за 20 лева или за една жива кокошка. Тази политическа смяна не е продиктувана от желание за избиране на хора, които ще свършат работа, а за някой, който ще нахрани хората", заяви още Валери Симеонов.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
борис бойков
16.04.2018 09:22:28
0
0
и какво толкова е направила цецка цачева в предишния парламент - успя да му свали рейтинга до рекордно ниско ниво - 12 - 14 % одобрение . вярно, вината не е само нейна а и на класово партийният подход при определяне на депутатите, чудесно заимстван от БКП . и резултатът е налице - машина за гласуване съставена от голям процент хора с ограничени възможности и без качества, но ВЕРНИ !!! талибани, откъдето и да ги погледнеш.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки