Валери Симеонов внася законодателни промени за премахване на рекламите на хазартни игри


Валери Симеонов внася законодателни промени за премахване на рекламите на хазартни игри
14 Април 2018, Събота


Ако промените бъдат гласувани в НС, победители от хазартни игри няма да бъдат излъчвани по телевизиите, радиата и електронните медии

Автор: Десант

Вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов ще внесе в парламента законодателни промени за премахването на рекламирането на резултатите от хазартните игри. Това заяви самият той в интервю пред агенция „Фокус”.

Той е готов с предложенията, за които съобщи миналия месец. Симеонов добави, че законовите промени са в два закона – в Закона за хазарта и в Закона за радио и телевизия.

Така рекламите с победители от хазартни игри няма да бъдат излъчвани по телевизиите, радиата и електронните медии.

"И в двата закона премахваме тези угодно приети в по-предни Народни събрания законови текстове и клаузи, съгласно които се разрешава рекламата на наградените, на самото награждаване, на печалбите и т.н. Ще оставим единствено наименованието на играта и тегленето на тиражите – дотолкова, че не става въпрос за някакви нагласени резултати", обясни той.

Вицепремиерът уточни, че очаква да бъде подкрепен от коалиционния партньор ГЕРБ.

През март Валери Симеонов каза, че сегашните клипове на хазартните игри са безобразни и могат да имат пагубно въздействие, защото създават впечатление, че човек може да забогатее без труд. 


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки