В деня на траур: Патриарх Неофит изказа съболезнования на близките на загиналите


В деня на траур: Патриарх Неофит изказа съболезнования на близките на загиналите
14 Април 2018, Събота


Господ да утеши близките на загиналите в злопоучната трагедия, като им дарува сили да превъзмогнат скръбта от тежката загуба, се казва в изявлението на негово светейшество

Автор: Десант

Патриарх Неофит изказа съболезнования на близките на загиналите при катастрофата на АМ "Тракия".
Вчера при инцидента загинаха шест души и бяха ранени 22-ма. Ето и пълният текст на съболезнователния адрес:

"Обични във Възкръсналия Господ братя и сестри, В дните на Светлата седмица, когато прославяме Възкръсналия от мъртвите Христос Господ, „Който със смъртта Си смъртта победи", неочаквано пътно-транспортно произшествие помрачи душите и сърцата ни.

Изпълнени със скръб, но и с упование и вяра във Възкръсналия Христос, поднасяме най-искрени съболезнования на близките на загиналите в катастрофата на автомагистрала Тракия, край Вакарел.

Тежък момент, когато думите са безсилни да изразят изгарящата болка от загубата на хората. Блажени са ония, които Господ е избрал и приел, защото душите им ще бъдат настанени на място, където няма болка, ни печал, нито въздишка, а живот безкраен, там, където грее Божието лице.

Отправяме молитва към небесния ни Отец, да упокои душите на новопреставилите се Божии раби в селенията на праведните, в мястото на праотца ни Авраама!

Господ да утеши близките на загиналите в злопоучната трагедия, като им дарува сили да превъзмогнат скръбта от тежката загуба. Отправяме молитва към Всеподателя Бога за здравето и бързото възстановяване на пострадалите и ранените. Вечна и блажена да бъде паметта на загиналите в пътно-транспортното произшествие!"


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки