Международният анализатор Весела Чернева: Русия най-вероятно е била предупредена за атаките


Международният анализатор Весела Чернева: Русия най-вероятно е била предупредена за атаките
Снимка: бТВ
14 Април 2018, Събота


„От страна на Русия вероятно ще има говорене на висок глас и дипломатически жестове в рамките на Съвета за сигурност, но не очаквам никаква сериозна реакция във военен план”, смята Чернева

Автор: Десант

„Балансирана позиция от страна на България не означава да балансира между Вашингтон и Башар Асад, а да действа в рамките на своите партньорски клубове, в рамките на ЕС и НАТО”, смята международният анализатор Весела Чернева по повод атаките в Сирия.

„Предполагам, че още в понеделник на срещата на външните министри в Брюксел ще има такава дискусия, на която България да изрази своята позиция”, допълни още тя в студиото на бТВ.

Според нея целите на акцията в Сирия са постигнати. „Беше унищожена установка за производство на химически оръжия, както и два склада с химически оръжия. Но политическите цели да се изпрати сигнал за нова американска роля в Близкия Изток и да се протегне ръка към Европа за едно по-тясно сътрудничество – предстои да видим дали са постигнати”, допълни Чернева.

По думите ѝ Русия най-вероятно е била предупредена за атаките.

„Идеята е била много ясно да се даде знак, че не Русия е директната цел”, каза Чернева.

„От страна на Русия вероятно ще има говорене на висок глас и дипломатически жестове в рамките на Съвета за сигурност, но не очаквам никаква сериозна реакция във военен план”, допълни Чернева.

Според нея трябва внимателно да се наблюдава втория план на този конфликт – Израело-Иранският.

„Този конфликт е доста по-неконтролируем отколкото руско-американските отношения, които се разиграват на голямата сцена”, коментира Чернева.


В категории: Свят , Новини , Международна политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки