Вселенският патриарх укори Българската православна църква, че подкрепя македонската


Вселенският патриарх укори Българската православна църква, че подкрепя македонската
13 Април 2018, Петък


По думите му, църквата майка на всички балкански народи е тази в Константинопол

Автор: Десант

Вселенският патриарх Вартоломей разкритикува Българската православна църква (БПЦ) заради подкрепата й за непризнатата църква на Бившата югославска република Македония, съобщава в. "Катимерини".

Духовният лидер на православните християни е направил в сряда вечерта укоряващо изявление по повод съгласието на БПЦ да бъде църква майка на македонската, смятана за „схизматична" от базирания в Истанбул Вселенския патриарх.

„Действията на сестринската църква на България са погрешни. Те усложняват нещата. Църквата майка на всички балкански народи е тази в Константинопол", заявил Вартоломей, пише в. "Катимерини", цитиран от БТА.

Българският патриарх Неофит неколкократно заяви, че България трябва да подкрепи македонската църква в нейните опити за признание и интеграция, припомня гръцкото издание.


В категории: Новини , Светии и свещеници

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Az
16.04.2018 15:10:58
0
0
Думи изречени от устата на гръцки шовинист, действащ в интерес на Гърция, изказани пред гръцки вестник!
Католиците си имат Баща - Папата, а православните си имаме гръцки шовинисти обсебили Вселенската патриаршия. Жалко е само, че българите и до ден днешен не могат да проумеят и разберат разликата между Византия и гръцкото племе. А гърците много добре се възползват от това и ограбва чужди заслуги и история пробутвайки я за своя.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки